Fokvereniging Het Friesche Paard Zuid Nederland

Dressuur.jpg

Finale Wintercompetitie

2018-2019

winterkampioenen 2018-2019.jpg

Op 20 januari 2019 vond de finale plaats van de wintercompetitie 2018-2019 in de prachtige rijhal van St. Lambertus te Udenhout. Het was berekoud, maar met een prachtig zonnetje toch een dag met een gouden randje. En de kou kon de ruiters en amazones niet echt deren; de grooms, supporters en medewerkers echter konden op z’n tijd wel een warme chocomel gebruiken.

In de klasse B ging de titel naar nieuwkomer Daisy Dryvers met Iby van het Nieuwburgerhof, met een mooie score van 65,417 %.

Voor de meeste kanshebbers op deze finaledag was het – gezien hun goede resultaten in de vorige 2 wedstrijden – puur een kwestie van starten en proberen geen gekke dingen te doen. Maar in de klasse L1 was het tot op het laatste moment erg spannend: Daniek van Maasakker wist met Jente van de Grote Overbrug maar nipt voor te blijven op Lisa van Gils met Bente: een verschil van slechts 0,17 %!

Isabelle Vroomans sloeg een dubbelslag: zowel in het L2 als in het M1 slaagde ze erin winterkampioen te worden. In het L2 met haar prachtige Vajen en in het M1 met Jinte G. fan ‘E Rydwei. En alsof dat nog niet genoeg was, sleepte ze met Vajen ook de overall-winterkampioenschapstitel in de wacht en mocht ze het felbegeerde handbeschilderde bord in ontvangst nemen.

huldiging overall kampioen.jpg

Voor Marian Smits was het voor het 3e opeenvolgende jaar feest: met Durk Fan ’t Sou mocht ze dit keer in de klasse M2 de sjerp omhangen.

In de klasse Z1 was het dit jaar de beurt aan Edith de Wild om te schitteren. Met Mats van Anke Z behaalde zij de koppositie.

En tenslotte mocht Laura Roling - vorig jaar nog kampioen in het M2 - de rij kampioenen sluiten in de klasse Z2 met Oukje fan it Hiem DL.

Aan het eind van de wedstrijddag werden (zoals inmiddels traditie is) de kampioenen te paard gehuldigd met een sjerp, een mooie zweetdeken, een glaasje bubbels te paard en natuurlijk een paar ererondjes! Dit alles (ook de hele wedstrijddag) vakkundig vastgelegd door Daniëlle Vink Fotografie, waarvoor hartelijk dank.

wintercompetitie.jpg

Ook een woord van dank aan alle medewerkers, die ieder jaar weer de kou trotseren en hun vrije tijd opofferen om het winterkampioenschap tot een succes te maken!

Overall kampioen 2018-2019 Isabelle Vroomans.jpg

Klik hier voor de eindstand van de wintercompetitie

Klik hier voor het reglement van de wintercompetitie.