Fokvereniging Het Friesche Paard Zuid Nederland

Keuringen.jpg

Keuringen in Zuid-Nederland

Op deze pagina vindt u alle benodigde informatie over de keuringen die wij organiseren in Zuid-Nederland. We organiseren twee feestelijke fokdagen, één in Oosterland (in 2021 in Nisse) eind juni en één in Schijndel op de eerste maandag van augustus. Ten slotte wordt er nog een nakeuring georganiseerd in Boxtel
U kunt uw paarden inschrijven via de website van het KPFS: www.kfps.nl. Log in op 'mijn KFPS' .

Aankomende keuringen:

Zaterdag 25 juni 2022: Fokdag Zeeland
Benieuwd wie er allemaal meedoen? Hier vindt je de catalogus.


Zondag 31 juli en maandag 1 augustus: Fokdag Schijndel

Inschrijven via MijnKFPS tot uiterlijk zondag 3 juli

Verslag 2021:
Nagenieten van twee prachtige fokdagen in Schijndel

Super locatie, prachtige paarden en overwegend mooi weer

Vita S.A. Sport Kroon AAA (Norbert 444) werd algeheel kampioen Fokdag Het Friese Paard Zuid-Nederland. Wat een prachtige, trotse kampioen van familie Vanderper.
Wat kijken we tevreden en dankbaar terug op twee hele mooie keuringsdagen met prachtige Friese paarden, de mooiste kampioenen, gezelligheid, en prachtig weer. Deelnemers, toeschouwers (die gelukkig na het inleveren van de gezondheidsverklaring weer aanwezig konden zijn), juryleden, vrijwilligers, medewerkers, voorbrengers, ruiters van Phaidra, hengsteneigenaren, terreineigenaren en iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan deze mooie fokdag op de nieuwe locatie in Schijndel: BEDANKT!

Nog even terugkijken naar de beelden van de fokdag op 2 augustus? Ga hier naar de beelden op youtube: https://youtu.be/hR2rlUVKiHI

Benieuwd of jouw paard ook zo mooi op de foto staat? Klik hier voor het bekijken en bestellen van de foto's van Danielle Vink.

Klik hier voor alle uitslagen in PDF, met dank aan Jo Janssen.

Op Phryso.com is uitgebreid verslaglegging gedaan van onze fokdag, graag verwijzen wij u door voor:

Verslag van de kampioenskeuring met algeheel kampioen Vita S.A. Sport Kroon AAA (Norbert 444 x Beart 411) van familie Vanderper en reserve algeheel kampioen Sinne van Stal Lagevoort Kroon AA (Beart 411 x Andries 415), gefokt door Jan en Maria van Driel en in eigendom van Mart van den Akker.

Verslag van het kampioenschap van de 3-jarigen, waarbij Gwantje Antje p Ster (Rommert 498) van familie Peeters er terecht met de prijs vandoor ging.

Verslag van het jeugdkampioenschap, waarbij Rinske K (Tymen 503) van de familie Kuijpers, kampioen bij de merrieveulens, er met het jeugdkampioenschap vandoor ging. De sterk ontwikkelde twenter Lys Birkemose (Omer 493 x Jasper 366), gefokt door de Deense Lisbet Schachtschabel en in eigendom van Zomerstaete werd reserve Jeugdkampioen.

Verslag van het kampioenschap voor de merrieveulens en hengstveulens, waarbij Payke antje P. (Tiede 501) van familie Peeters de prijs voor beste hengstveulen in ontvangst nam en Rinske K (Tymen 503) van familie Kuijpers bekroond werd tot beste merrieveulen

Verslag van de keuring van kroonmerries, waarbij alle vier de merries een uitnodiging kregen voor de centrale keuring.


Fokdag Zeeuwse dag van het paard te Nisse: Kampioen 2021 Ysah PD vd Swarte Proenker

De 1ste fokdag sinds tijden, nog wel met wat beperkingen maar toch! We mogen blij zijn met de groep paarden hier aanwezig, er is bij de hengstveulens een 1ste premie uitgedeeld aan nr. 7 Patser van de Waelhoeve, bij de merrieveulens mag nr.15 Quinti PD vd Swarte Proenker een 1ste premie lintje mee naar huis nemen.

Bij de 3 jarige heeft nr. 23 Inez B een 2e premie verdiend. Bij de 4- tot 6 jarige stermerries kreeg Ysah PD vd Swarte Proenker een 1e premie en uitnodiging voor de centrale keuring.

Dit maakte Ysah PD vd Swarte Proenker ook algeheel kampioen van de fokdag. Reserve kampioen werd Quinti PD vd Swarte Proenker beide in eigendom van Peter en Denise de Meulmeester. Gefeliciteerd!

Klik hier voor de resultaten, met dank aan Jo Janssen.

Tijdens de fokdag werd er gefotografeerd door:
Daniëlle Vink Fotografie
www.d-vinkfotografie.nl
danielle.fotografie@outlook.com

Klik hier voor de opname van de gehele fokdag.

Kampioen en reserve kampioen Nisse 2021.jpeg

Algeheel kampioen Ysah PD vd Swarte Proenker

Kampioen 2021 Ysah PD vd Swarte Proenker (cat.nr.28).jpeg

Een kleinschalige, maar gezellige fokdag


Op 1 en 2 augustus vindt de fokdag op de nieuwe locatie in Schijndel plaats.
U kunt uw paarden aanmelden voor de Fokdagen in MIJN KFPS. Dit kan tot en met zondag 4 juli.
Meld uw paarden aan zodat we weten waar de Fokverenigingen vanuit kunnen gaan en waar we als organisatie met de voorbereiding rekening mee kunnen houden.
Wij hopen velen van u op deze fokdagen te mogen begroeten en er samen weer gezellige en ontspannen dagen van te maken!
De rubrieken waarvoor u paarden voor de Fokdagen op kunt geven zijn;
• Merrie- en hengstveulens
• Entermerries
• Twentermerries
• 4 jaar en oudere veulenboekmerries voor opname stamboek en eventuele sterverklaring
• 3-jarige veulenboekmerries voor opname stamboek en eventuele sterverklaring
• 4 jaar en oudere stamboekmerries voor sterverklaring
• 4 t/m 6 jarige stermerries
• 7 jaar en oudere stermerries
• Premiekeuring van kroonmerries
• Premiekeuring van 3 jaar e.o. veulenboekruinen voor opname stamboek en eventueel sterverklaring

Tijdens de keuringen wordt er gefotografeerd door Daniëlle Vink Fotografie

www.d-vinkfotografie.nl

danielle.fotografie@outlook.com

KEURINGEN 2020:

Helaas zijn vanwege de Corona maatregelen zowel de fokdag in Oosterland op 27 juni als de fokdag op onze nieuwe locatie in Schijndel op 2 en 3 augustus geannuleerd. In plaats van de fokdagen worden er locatiekeuringen georganiseerd voor de 3 jarige en oudere paarden. De data en locaties zijn te vinden op www.kfps.nl onder keuringen. Tevens zijn we blij te mogen melden dat we een veulenkeuring gaan organiseren in Zuid Nederland. Ook onze nakeuring gaat door, echter zonder publiek.

NAKEURING

Op zaterdag 26 september organiseren we onze nakeuring. Ook deze keuring gaat plaatsvinden bij manege de Langspier te Boxtel en wordt, volgens de Corona regels, zonder publiek georganiseerd. De nakeuring is een bredere stamboekkeuring met dezelfde rubrieken als de locatiekeuringen en dus toegankelijk voor veulens, drie jaar en oudere veulenboekmerries, vier jaar en oudere stamboekmerries, vier tot zes jarige stermerries, 7 jaar en oudere stermerries, kroonmerries, veulenboekruinen en veulenboekhengsten. Schrijf uw veulens en paarden in tot uiterlijk 12 september via MijnKFPS. Iedere eigenaar mag 2 personen meenemen om te ondersteunen op het terrein. Alle deelnemers worden verzocht vooraf een mail te sturen met de personen die aanwezig zullen zijn naar secretariaat@friesepaardzuidnederland.nl of tel.nr. 06 55824786. We proberen om deze nakeuring via livestream uit te zenden. Hierover volgt binnenkort bericht.

Voor rubrieken en inschrijven, zie Mijnkfps

Zaterdag 1 augustus 2020: Veulenkeuring Zuid-Nederland te Boxtel

Het bestuur van Fokvereniging het Friese Paard Zuid-Nederland is blij te kunnen melden dat we, uiteraard onder voorbehoud van mogelijke wijzigingen in regelgeving rondom Corona, een veulenkeuring kunnen organiseren op zaterdag 1 augustus bij Manege de Langspier te Boxtel. Veulens worden in de ring direct beoordeeld en geprimeerd door de jury en krijgen een toelichting, er is geen plaatsing voor een kampioenskeuring. De deelnemende veulens kunnen op de veulenkeuring worden gechipt.

De keuring zal georganiseerd worden volgens de richtlijnen zoals de Sectorraad Paarden deze heeft opgesteld. Dat betekent dat alleen de eigenaren van het te keuren veulen aanwezig mogen zijn bij de keuring van het eigen veulen. Iedereen moet volgens de huidige regels 1,5 meter afstand tot anderen in acht nemen. De inrichting zal sober zijn, er mag bijvoorbeeld geen catering verzorgd worden. We zullen met een beperkte groep mensen de keuring organiseren. Contact tussen de deelnemers is niet de bedoeling, direct na de keuring en het chippen dienen de deelnemers het terrein weer te verlaten. Het zal dus een keuring zijn met een geheel andere sfeer dan we gewend zijn, maar in deze tijd is het fijn om deze mogelijkheid van het keuren en chippen van de veulens wel te bieden. De veulenkeuring wordt niet gefilmd of uitgezonden door het stamboek.

Er zijn voorbrengers op het keuringsterrein aanwezig. Wij adviseren deelnemers om gebruik te maken van deze ervaren voorbrengers. De kosten voor het keuren van een veulen zijn incl. voorbrengen:
- €15,- voor leden
- €20,- voor niet-leden

Uiteraard hopen we met dit initiatief de leden die graag hun veulens willen keuren van dienst te kunnen zijn. Inschrijven kan, zodra de keuring online staat, viaMijnKFPS.nl tot vrijdag 17 juli 2020.

Alle deelnemers krijgen voorafgaand aan de keuring via email het tijdstip waarop de keuring plaats vindt en een duidelijke instructie over de gang van zaken tijdens de keuringsdag. Neem bij eerdere vragen gerust contact met ons op.

Intussen zijn ook de data van de locatiekeuringen bekend. Deze staan op de site van het KFPS onder ”keuringen”.

KEURINGSVERSLAGEN 2019


Gezellige stamboek keuring op nieuwe locatie te Boxtel

Op zaterdag 5 oktober vond in de ochtend een stamboekkeuring en veulenboek hengsten keuring plaats op Manege de Langspier te Boxtel.

Voorafgaand aan de keuring werd, vanwege het natte weer in de dagen voorafgaand aan de keuring, besloten om alle veulens en paarden in de binnenmanege te keuren. Vanuit de gezellige kantine was het programma goed te volgen en ook de staanplaatsen aan de zijkant van de rijbaan boden goed zicht op de banen.

Bij de hengstveulens waren er vier tweede premies en een eerste premie voor de sterk bewegende Karel van de Breesteeg (Tymen 503) van Roel van Wordragen uit Rossum. Bij de driejarige merries werd Betje (Uldrik 475) van Th. W. Megens uit Oss ster met een tweede premie. Bij de vier jaar en oudere merries werd Yfke van Bedem (Feitse 293) van T. Swaanen uit Beek en Donk bekroond met een tweede premie.

De veulenboekhengstenkeuring biedt voor de bezoekers altijd weer een prachtig schouwspel van snuivende, hinnikende stoere zwarte hengsten die de show willen stelen. Benne van de Moeshoeve (Onne 374) van J.W. Pieper uit Slagharen mocht zich na afloop van de keuring sterhengst noemen.

De organisatie kijkt terug op een vlot verlopen keuring op een fijne nieuwe locatie. We hebben op een heel prettige manier voor de eerste keer samen gewerkt met het team van manege de Langspier en zijn tot volle tevredenheid gastvrij onthaald .

Keuring Boxtel 5 oktober 2019.jpg

Amalia van de Heemstede prachtige kampioen van 40ste editie fokdag te Hilvarenbeek

Sinds 1980 zijn de Friese Paardendagen in Hilvarenbeek georganiseerd door Fokvereniging het Friesche Paard Zuid Nederland. Dat heugelijke feit werd afgelopen dagen gevierd met een extra feestelijk en bijzonder programma. Op zaterdag 3 augustus was er een receptie voor de leden en op zondag 4 en maandag 5 augustus vond er een bijzonder programma plaats met onder andere een indrukwekkend optreden van carrousselgroep Phaidra en de unieke Parade van de (oud-) kampioenen.

Tijdens de tweedaagse jubileumfokdag werd 1e premie stermerrie Amalia van de Heemstede (Jehannes 484 x Norbert 444), gefokt en in eigendom van mevrouw J.G. Peek-Lanser uitgeroepen tot beste driejarige, kampioen van de drie jaar en oudere merries én algeheel fokdagkampioen. Een paard dat door de jury werd geroemd om een geweldig front en sterke bewegingen met zelfs een 9 voor de draf! Een prestatie om trots op te zijn!

Op zondag waren de Friese paarden te bewonderen in verschillende disciplines: onder het zadel in de dressuur, in het tuig en aan de hand tijdens de veulenkeuring. De toelichting van de jury bij ieder veulen zorgde ervoor dat het een leerzame ervaring was voor het publiek. Vier hengstveulens en twee merrieveulens werden op zondag bekroond met een eerste premie.
Twee paarden verschenen zondag in de Pavo Fryso Bokaal voor jonge Friese paarden met aanleg voor de tuigsport. De veulenboek hengst Zwier (Felle 422 x Fabe 348) van de Hommershoeve uit Gameren en gereden door Marcel van Bruggen is doorverwezen naar de finale.
In het kader van het Alrako KFPS Kampioenschap Dressuur 2019 Friese paarden werden in Hilvarenbeek selectiewedstrijden verreden. Uitslagen zijn te vinden op www.dressuurkampioenschapfrieschpaard.nl.

Op maandag werden 21 veulens gekeurd. Drie hengstveulens werden bekroond met een 1e premie en één merrieveulens kreeg een oranje lint. Bij de vier enters werden twee 1e premies toegewezen en bij de twenters kreeg de knappe Femme van de Beestmanweg (Nane 492 x Jisse 433) van de heer S. Frenken uit Aalten een eerste premie en werd later jeugdkampioen.

In de koninginnenrubriek (3-jarige merries) werden vier groepen met in totaal 27 paarden gekeurd. Hiervan werden maar liefst 16 paarden ster, waarvan drie merries beloond werden met een 1e premie. Beide aanwezige kroonmerries kregen een uitnodiging voor de centrale keuring. De perfect stappende kroonmerrie Nanneke P. (Onne 376 x Beart 411) van J. Peeters te Hoogeloon werd algeheel reserve kampioen.

In het middagprogramma werd, na het openingswoord van voorzitter Jan-Hein Stadhouders en burgemeester van Hilvarenbeek Harrie Nuijten, gestart met een bijzondere rubriek met 10 oud-kampioenen. Er werd genoten van de verhalen en de prachtige paarden in verschillende leeftijden. Tevens was er uiteraard een spetterend optreden van Carrouselgroep Phaidra en een demonstratie van het veelzijdige Friese paard in verschillende disciplines waarbij ook prachtige oude rijtuigen en een Friese Sjees te bewonderen waren. Voorzitter Jan-Hein Stadhouders werd nog geroemd om het feit dat hij 25 jaar bestuurslid is van de fokvereniging.

Aansluitend werd het beste hengstveulen gekozen. Deze titel mag Luuk van den Domineeshof (Menne 496 x Dries 421) van fokker en eigenaar J.G.H.M. Deenen uit Oost-West Middelbeers dit jaar dragen. Luuk werd omschreven als een sterk veulen dat al liet zien goed te kunnen schakelen. Beste merrieveulen én reserve jeugdkampioen werd Linske van de Terp (Menne 496 x Tsjalle 454) van Jan-Hein Stanhouders uit Geffen. Linske liet gedurende alle rondjes die ze heeft gelopen een hele goede balans zien.

Tijdens de hengstenshows konden we genieten van prachtige shows van Jouwe 485, Omer493 en Yme 507 en in de tweede show van Tiede 501, Tjebbe 500 en Fonger 478.

In het middagprogramma werden twee tuigrubrieken verreden. Als eerbetoon aan Annie Slokkers werd de Annie Slokkers wisseltrofee verreden, een damesrubriek voor regio Zuid Nederland. De rubriek werd, net als in 2017 en 2018 weer gewonnen door Merle van de Waelhoeve met Margreet Hendriks van Warbij uit Zuilichem. Ook kon het publiek genieten van de spectaculaire Open Klasse Tuigrubriek met zeven deelnemers. Hier ging Dort Jan Raaijmakers met Tooske R. er met de eerste prijs vandoor.

We kijken terug op een feestelijk jubileum, waarbij ook de jeugd aandacht kreeg met de mogelijkheid om zich te laten schminken en het jeugdlidmaatschap werd geïntroduceerd. Het strodorp was groter dan ooit met een ruim hippisch assortiment, zodat er volop geshopt kon worden.

Kampioen en reserve kampioen Hilvarenbeek 2019.jpg

Ereronde kampioen Hilvarenbeek 2019.jpg

Foto’s: Danielle Vink Fotografie, www.d-vinkfotografie.nl

Uitslagen fokdag Hilvarenbeek 2019

Zes 1e premie veulens op zondag 4 augustus in Hilvarenbeek.

Op de eerste dag van onze jubileumfokdag hadden we een zeer gevarieerd programma met dressuur, keuring van de veulens, een demonstratie van Harko Kwakernaat van https://paardenredden.nl/ en de tuigrubrieken voor de jonge Friese Paarden met Tuigaanleg. We sloten het programma af met een gastconcours van de trekpaarden, een zeer imposante verschijning. Tevens hadden we een erg gezellig strodorp en fijne catering.

De eerste premie hengstveulens op zondag zijn geworden:
2. Luuk van den Domineeshof (Menne x Dries) van fokker/ eigenaar J.G.H.M. Deenen uit Oost- en West Middelbeers
11. Kees van 't Rot (Tiede x Folkert) van fokker/ eigenaar Mevr. M. van Steenis uit Geldermalsen

  1. Johny van de Spie (Alwin x Jerke) van fokker/ eigenaar Dhr. J.H.C.M. Verbeek uit Langenboom

17.Joep van het Binnenveld (Jorn x Haitse) van fokker/ eigenaar M. Haerkens uit Heeswijk


De eerste premie merrieveulens op zondag zijn geworden:

24. Leentje van de Meerbos (Bartele x Meinse) van fokker/ eigenaar M. Driessen uit Erp

29. Linske van de Terp (Menne x Tsjalle) van fokker/ eigenaar J.H.A.A. Standhouders uit Geffen.

Voor de kampioenskeuring op maandag zijn hengstveulen 2 en 11 en merrieveulen 24 en 29 uitgenodigd.

De volledige uitslag volgt maandag aan het einde van de dag.


Setske Tjitske P. Fokdagkampioen eerste Fokdag tijdens 50e Zeeuwse dag van het Paard in 2019!

De Jeugdkampioen werd de Zeeuwse enter Hedwige van de Mariahoeve.

De goed dravende 6 jarige Harmen-dochter uit de Ster Preferente Piter moeder Tjitske fan Lauwerstate werd op 29 juni 2019 Algeheel Kampioen en Kampioen 3-jaar en oudere merries op de zonovergoten 40-ste Fokdag van Fokvereniging Het Friese Paard Zuid-Nederland tijdens de 50-ste Zeeuwse Dag van het Paard. Deze merrie is gefokt door en in eigendom van Jan en Lia Peeters uit Hoogeloon.

Kampioen 3-jarige werd de Tsjalle-dochter Aiomi van de Demro Stables uit Model Sport moeder Hester van Ameland, gefokt en in eigendom van Demro Stables uit Mierlo.

De Jeugdkampioen werd de Zeeuwse enter Hedwige van de Mariahoeve. Deze Markus x Epke-dochter kon ook tot het laatst toe het hoofd koel houden in de warmte en werd daarmee ook Algeheel Reserve Kampioen. Gefokt en in eigendom van familie van Wesemael uit Nieuw-Namen.

Bij de hengstveulens werden we verrast door Kees van Raepshille. Deze grote Tjebbe zoon liep overtuigend naar de Kampioenstitel. Kees, tweede zoon van Kroonmerrie Rosa fan é Hartstun (Maurus x Andries) draafde zelfstandig door de ring en pakte jury en publiek in. Deze jonge hengst is gefokt door familie Schrauwen uit Strijensas.

De rassige Jurre-zoon Jurr PD vd Swarte Proenker uit de Model Sport Norbert moeder Lobke fan ‘e Swarte Proenker werd als tweede geplaatst. Jurr is gefokt door P & D de Meulmeester uit Serooskerke. Jarno R (Markus x Dries) en Lutger van de Brandse Hoeve (Epke x Rindert) behaalden eveneens een mooie 1e premie.

Bij de merrieveulens waren er twee 1e premies. Kae Wille T (Julius x Harmen) van G. Toonen uit Maren Kessel werd beste merrieveulen gevolgd door de vrolijke Menne x Onne dochter Je suis Jolie van Zomerstaete van Zomerstaete BV uit Barendrecht.

Er werd deze dag 1 ruin aangeboden en Mats werd Ster met een 2e premie. Dit is een 7 jarige Tsjalle x Sjaard zoon. Mats heeft al het sportpredikaat op zak. Mats is gefokt door P. Geerts uit de Mortel en eigenaar is familie de Koning uit Numansdorp.

De 9-jarige Tsjalke x Oege dochter Hannah uit Amen en de 7 jarige Nova van het Binnenveld (Dries x Thomas) mogen naar de Centrale keuring in Drachten.

Het was een bijzondere dag in Oosterland. Het programma werd om 2 redenen vlot afgewerkt. De hitte was er 1 van en Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix was aanwezig bij het middagprogramma waar Setske Tjitske P en Kees van Raepshille met zijn moeder Rosa uitgenodigd waren om zich te presenteren tijdens het rassendefilé voor Prinses Beatrix. Ze heeft er zichtbaar van genoten!

Ook de Friezen Carrousel Phaidra mocht 2 keer hun prachtige show presenteren in de hoofdring.

Complimenten aan de jury, alle trainingstallen en eigenaren. Mede dankzij jullie hulp en inzet was het voor mens en dier nog goed te doen ondanks de hoge temperaturen en is de dag erg goed verlopen.

Download de uitslagen via deze link

Kampioen.jpg

Jury.jpg

Vlag.jpg

Kees.jpg

5 en 6 augustus 2018: Fokdag Hilvarenbeek

Download de catalogus via deze link.

Download de uitslagen via deze link.

Zilverschoon van Zomerstaete verovert drie titels tijdens zomerse fokdag te Hilvarenbeek

Tijdens de tweedaagse fokdag georganiseerd door Fokvereniging het Friesche Paard Zuid Nederland werd Zilverschoon van Zomerstaete (Hessel 480 x Onne 376), gefokt en in eigendom van L. Flier, Zomerstaete B.V. te Barendrecht uitgeroepen tot beste driejarige, Kampioen van de drie jaar en oudere merries én Algeheel Fokdagkampioen. Volgens de jury voldeed deze prachtige jonge merrie bijna geheel aan het fokdoel dat het KFPS
voor ogen heeft en dus deed ze haar naam eer aan.

Op zondag werden 50 veulens gekeurd in één baan. De toelichting van de jury bij ieder veulen zorgde ervoor dat het een leerzame dag was voor het publiek. Drie hengstveulens en vijf merrieveulens werden bekroondmet een eerste premie, een prachtig resultaat.
Twee paarden verschenen zondag in de Pavo Fryso Bokaal voor jonge Friese paarden met tuigaanleg. Tooske van Diphoorn (Alke 468 x Folkert 353) van fam. Raaijmakers uit Geffen is door naar de finale met 70 punten.
In het kader van het Alrako KFPS Kampioenschap Dressuur 2018 Friese paarden werden in het zonovergoten Hilvarenbeek selectiewedstrijden verreden. Er werd eerder gestart met het programma om voor de warmste periode van de dag klaar te zijn. Uitslagen zijn te vinden op www.dressuurkampioenschapfrieschpaard.nl.

Op maandag werd om half 8 gestart met de driejarigen. Door de zomerse warmte werd het programma op maandag aangepast. Er werden op maandag 20 veulentjes gekeurd. Zes hengstveulens werden bekroond met een 1e premie en twee merrieveulens gingen met een oranje lint naar huis. Bij de vier entermerries werden twee 1e premies toegewezen. Deesje van d’n Meulenpad (Meinte 490 x Gjalt 426) van J.M. Janssen uit Vogelwaarde werd als eerste geplaatst en werd later Jeugdkampioen.

In de koninginnenrubriek (3-jarige merries) werden maarliefst 32 paarden gekeurd. Hiervan werden 4 paarden beloond met een 1e premie en 12 met een 2e. Bij de vier- tot zesjarige stermerries werd Tjawi van de Demro Stables (Alwin 469 x Fabe 348) uitgenodigd voor de Centrale Keuring. Bij de 7 jaar en oudere stermerries kreeg Lady-Nora van de Heemstede (Norbert 444 x Anton 343) een uitnodiging voor de centrale merrie keuring later dit jaar in Drachten en ook de twee aanwezige kroonmerries kregen beiden een uitnodiging.

In het middagprogramma werd gestart met het kampioenschap voor het beste hengstveulen. Deze titel mag Gideon fân Stal Bellefleur (Norbert 444 x Beart 411) van fokker en eigenaar Stan Derksen uit Oosterhout dit jaar dragen. Reserve beste hengstveulen werd Hidde Hindriik fan fiif Roazen (Fonger478 x Stendert 447) van fokker en eigenaar S.A.B. Rooze- van der Kemp uit Achtmaal.
Beste merrieveulen én reserve jeugdkampioen werd de Bikkel 470 nakomeling Glory (MV Harmen 424) van F. Schoenmakers uit Oirschot. Dit veulen bleef, zelfs in deze warmte, steeds maar weer met veel kwaliteit ronddansen. Hannelore H. fan ’t Koetsveld (Jurre 495 x Andries 415) van fokker en eigenaar A.O.G. Jansen & S. Munoz uit Alblasserdam werd reserve beste merrieveulen.

Met het oog op dierenwelzijn werd op zondag al besloten het middagprogramma op maandag in te korten. Dit betekende helaas dat de hengstenshows dit jaar niet door konden gaan. Wel werden twee tuigrubrieken verreden.Als eerbetoon aan Annie Slokkers werd de ‘Annie Slokkers wisseltrofee’verreden, een damesrubriek voor regio Zuid Nederland. De rubriek werd, net als in 2017, gewonnen door Merle van de Waelhoeve van Margreet Hendriks van Warbij uit Zuilichem. Ook kon het publiek genieten van de spectaculaire Open Klasse Tuigrubriek met zes deelnemers. Hier ging Dort-Jan Raaijmakers met Tooske R.(Alke 468) van fam. Raaijmakers uit Geffen er met de eerste prijs vandoor. Aansluitend aan de Open klasse werd aandacht besteed aan het recente overlijden van oprichter, oud penningmeester en erelid de heer Jo Soetens.

We kijken terug op twee gezellige en goed verlopen dagen,waarbij het publiek werd voorzien van meerdere schaduwplekken rondom de ring.Het strodorp zorgde voor een mooie afwisseling en alle medewerkers en voorbrengers werden volop voorzien van fris water. In het belang van het welzijn van onze Zwarte parels werden meerdere voorzorgsmaatregelen getroffen,zoals extra waterpunten op het terrein, inkorten van het programma en extra schaduwplekken in de vooropstelling van de paarden. Volgend jaar hopen we het 40 jarig jubileum van onze fokdag te mogen vieren.