Fokvereniging Het Friesche Paard Zuid Nederland

Fokdag-Hilvarenbeek-zo.jpg

Nieuws

Nakeuring zaterdag aanstaande, startlijst bekend

25 paarden betreden de ring

Op zaterdag 26 september komen tijdens de nakeuring van onze fokvereniging te Boxtel 25 paarden in de ring. Dit zijn zowel veulens als volwassen paarden ingedeeld in de reguliere rubrieken. We kijken ernaar uit weer een mooie groep paarden te mogen keuren. Download hier de catalogus. Helaas is er wederom geen publiek toegestaan tijdens de keuring. Wel mag iedere eigenaar van een deelnemend veulen of paard 3 personen meenemen. Geef de namen en contactgegevens van degene die u meeneemt vooraf door aan Jan Raaijmakers via secretariaat@friesepaardzuidnederland.nl. Bij de ingang van het terrein wordt gecontroleerd. We vragen iedereen om de 1,5 meter afstand in acht te houden en elkaar hierop aan te spreken. Op deze manier kunnen we de keuring op een veilige manier voor deelnemers, juryleden en organisatie laten verlopen. Er zijn voorbrengers op het keuringsterrein aanwezig. Indien u hiervan gebruik wilt maken, dan zijn de kosten hiervoor €15,- per veulen/ paard. Indien u een eigen voorbrenger inschakelt, dan betaald u alleen de (eventuele) keuringskosten. Geef bij het secretariaat duidelijk aan of u gebruik maakt van de aanwezige voorbrengers of van een eigen voorbrenger. De keuring zal georganiseerd worden volgens de richtlijnen zoals de Sectorraad Paarden deze heeft opgesteld. De inrichting zal sober zijn. We zullen met een beperkte groep mensen de keuring organiseren. De veulenkeuring wordt niet gefilmd of uitgezonden door het stamboek. De aanwezige internetverbinding is hiertoe helaas niet toereikend. We publiceren de uitslagen zo snel mogelijk na afloop van de rubrieken. We kijken ernaar uit om er weer een mooie dag van te maken. We hopen op droog weer zodat we de keuring buiten kunnen laten plaatsvinden. Bij regen kan de organisatie in de ochtend besluiten om de keuring naar binnen te verplaatsen.

Geen kampioen, toch huldiging: Leo Spanenburg in het zonnetje gezet

We zijn trots op onze Leo

Fokvereniging Het Friesche Paard Zuid-Nederland reikt jaarlijks een heel fraai (en zwaar) bronzen beeld uit aan de kampioen van de fokvereniging. Het beeld zou dit jaar on-uitgereikt blijven door het welbekende aflassen van alle fokdagen dit seizoen.

Positieve veulenkeuring in Boxtel: 17 eerste premies bij 50 deelnemers

Fokvereniging kijkt terug op fijn verlopen veulenkeuring

Fokvereniging Het Friesche Paard Zuid-Nederland kende een bijzondere veulenkeuring met maar liefst 17 eerste premies. Juryleden Ester Reen, Gorrit Kuipers en Dik Brummel keurden heel positief en durfden vlot goede cijfers en ook daarbij eerste premies uit te delen. Lees verder...

Veulenkeuring in Zuid-Nederland, keuringsvolgorde online!

Zaterdag 1 augustus 2020, Manege de Langspier te Boxtel

Het bestuur van Fokvereniging het Friese Paard Zuid-Nederland is blij te kunnen melden dat we, uiteraard onder voorbehoud van mogelijke wijzigingen in regelgeving rondom Corona, een veulenkeuring kunnen organiseren op zaterdag 1 augustus bij Manege de Langspier te Boxtel. Veulens worden in de ring direct beoordeeld en geprimeerd door de jury en krijgen een toelichting, er is geen plaatsing voor een kampioenskeuring. De deelnemende veulens kunnen op de veulenkeuring worden gechipt. Klik hier voor verdere informatie!

Opgeven voor de veulenkeuring kan tot en met vrijdag 17 juli

Al ruim 60 veulens aangemeld!

Nog meedoen? Meldt uw veulens nu aan!

Is er behoefte aan een IBOP in Zuid Nederland?

Laat het fokvereniging Het Fries Paard Limburg weten

Bij voldoende interesse wordt er eind juni een IBOP georganiseerd

Fokdagen niet uitgesteld tot na 1 september

Geen fokdagen in 2020

De 10 fokverenigingen hebben vanavond besloten dat de fokdagen niet verschoven gaan worden tot na 1 september. Door het verbod op vergunnings- en meldingsplichtige evenementen tot 1 september konden alle fokdagen niet plaatsvinden op de geplande data.  Het belangrijkste argument van de fokverenigingen voor dit besluit was om duidelijkheid naar de leden te verschaffen. Te meer daar het nog maar de vraag is of er na 1 september wel evenementen met (veel) publiek door zullen kunnen gaan. De verwachting is immers dat de anderhalve meter maatregel langer van kracht zal zijn. Daarnaast zou uitstel tot te veel druk leiden bij trainingsstallen en jurycorps. Dit houdt in, dat de fokdagen hiermee voor 2020 helaas geannuleerd zijn.

Corona update vanuit het bestuur

Helaas geen normaal keuringsseizoen dit jaar

Geniet van mooie paardenmomenten in deze spannende tijd

Vele evenementen geannuleerd vanwege maatregelen Corona virus

In de tijd waarin we normaal volop genieten van de geboorte van de veulentjes, het mooie weer en uitkijken naar de start van het keuringsseizoen kampen we momenteel met het Corona virus, dat iedereen bezig houdt.

Laatste studieclub bijeenkomst geannuleerd.

Vanwege de maatregelen door het Corona Virus

Komend najaar extra bijeenkomst

Uitslag finale wintercompetitie 2019/ 2020

Finale bevestigd kampioenen in kopposities

Een week later dan gepland i.vm. storm Ciara werd op zondag 16 februari jl. de finale van de wintercompetitie 2019/2020 verreden in Oirschot. Deze keer dreigde storm Dennis roet in het eten te gooien, maar gelukkig werd die pas in de loop van de middag op z'n heftigst en was het programma toen al afgelopen.

Studieclub vrijdag 14 februari: toelichting hengstenkeuze

Met voorzitters Hengstenkeuringscommissie Harrie Draaier en Louise Hompe

Het belooft weer een mooie avond te worden, waarin de nieuw aangewezen hengsten besproken zullen worden.

Tussenstand wintercompetitie 2019-2020

Spannende strijd gaande

Finale op 9 februari te Oirschot

Geslaagde en goed bezochte jaarvergadering

Jan-Hein Standhouders verenigingsman van het jaar

Tinus Hooijmans Trofee voor Maaike Brechtje D.

Genomineerden Tinus Hooijmans Trofee bekend

De volgende paarden zijn door de jury genomineerd voor de Tinus Hooijmans Trofee 2019. Ze zijn geselecteerd uit de aanmeldingen van leden en eigen onderzoek (in willekeurige volgorde):

Jaarvergadering! Meld uzelf nu aan!

Zaterdag 25 januari in zaal de Schuttershof in Esbeek

Vergadering - buffet - loterij - kampioensborden - Tinus Hooijmans Trofee - gezellig - elkaar ontmoeten

Fijne feestdagen!

en de beste wensen voor 2020!

Op naar een jaar met knappe veulentjes, prachtige keuringsdagen en heerlijke buitenritten!

13 geslaagden Beoordelen II

Van harte gefeliciteerd!

Op vrijdag 13 december zijn dertien deelnemers geslaagd voor de cursus Beoordelen II. De meeste deelnemers waren begin van dit jaar geslaagd voor Beoordelen I en wij waren blij dat dit najaar meteen de mogelijkheid werd gegeven om het vervolg onder de knie te krijgen.

MELD UW (EIGEN) FAVORIETE PAARD AAN VOOR DE TINUS HOOIJMANS TROFEE!

Doe mee en maak kans op deze prestigieuze prijs.

In nagedachtenis van ons markante lid Tinus Hooijmans

Tussenstand wintercompetitie dressuur

Uitslag van de wedstrijd in Oirschot op 24 november 2019

De strijd is weer begonnen, wie wordt de kampioen van de wintercompetitie seizoen 2019-2020?

Uitnodiging studieclub seizoen 2019-2020

Bekijk hier de data en onderwerpen van dit seizoen

Geniet van onze aftermovie van het 40-jarig jubileum

Gemaakt door Berith Moonen van Wildebeest Productions

Nu de herfst zijn intrede heeft gedaan en het keuringsseizoen ten einde is kijken we graag terug op ons prachtige 40-jarige jubileum.

Gezellige stamboek keuring op nieuwe locatie te Boxtel

Op zaterdag 5 oktober vond in de ochtend een stamboekkeuring en veulenboek hengsten keuring plaats op Manege de Langspier te Boxtel.

Amalia van de Heemstede prachtige kampioen van 40ste editie fokdag te Hilvarenbeek

Bekijk hier de uitslag, het Jubileum fokdag programma en blader alvast door de digitale catalogus

Jubileum wervingsactie: 40 jaar = 40 euro succesvol

Wat een geweldige leden hebben wij! Onze teller voor de 40 = €40,- actie is uitgekomen op maar liefst €1000,- !! 25 leden hebben meegedaan. Hierbij spreken wij onze hartelijke dank uit. Aangezien de meeste leden hebben aangegeven niet met naam vernoemd te willen worden houden we ons dankbericht algemeen.

Setske Tjitske P. Fokdagkampioen eerste Fokdag!

De Jeugdkampioen werd de Zeeuwse enter Hedwige van de Mariahoeve.

Het was een bijzondere dag in Oosterland. Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix was aanwezig bij het middagprogramma waar Setske Tjitske P en Kees van Raepshille met zijn moeder Rosa uitgenodigd waren om zich te presenteren tijdens het rassendefilé voor Prinses Beatrix. Ze heeft er zichtbaar van genoten!

Programma Jubileumeditie Zeeuwse dag van het Paard bekend

Algeheel kampioen en beste hengstveulen uitgenodigd voor défile voor Prinses Beatrix!

Fokdag start om 8.00 uur!

Oproep: lid van onze club? Mis niets en stuur ons uw email adres

Graag brengen wij onze leden door middel van de email nieuwsbrief op de hoogte van belangrijke informatie en leuke nieuwtjes.

Voorjaarsrit weer groot succes

Heerlijke tocht door landgoed de Utrecht

Buitenrit 20 April 2019.

Meld uw paarden aan voor de fokdag in Oosterland

50e editie Zeeuwse dag van het Paard op 29 juni

Meld uw veulens en paarden nu aan!

Lintje voor ons erelid Leo Lemsom

Vanmorgen heeft Leo Lemsom, in het bijzijn van familie en vrienden, de versierselen opgespeld gekregen welke behoren bij de onderscheiding: Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Steunt u ons in het jubileumjaar?

Bekijk de sponsormogelijkheden

Wilt u onze vereniging ondersteunen in ons jubileumjaar? Graag!

Horses2Fly KFPS Sportcompetitie

Het weekend van 15, 16 en 17 februari 2019 zal Manege de Caprilli in Sonnega in het teken staan van de finales van de Horses2Fly KFPS indoor sportcompetities. De menners bijten op vrijdag het spits af vanaf 17.00uur. Niet alleen in de enkelspan dressuur maar ook de dubbelspannen zullen strijden voor de kampioenstitel. Tevens zullen er verscheidene menners een kür op muziek rijden. Aan het einde van de avond zal de Tinnen Menner, gesponsord door Camping Tersoal van Familie Reiding overhandigd worden aan de Overall kampioen mennen.

Verslag jaarvergadering

Enthousiaste leden zorgen voor unieke funding actie voor jubileum jaar fokvereniging.

Afgelopen zaterdag 26 januari 2019 vond de jaarvergadering van Fokvereniging het Friesche Paard Zuid Nederland plaats in zaal de Schuttershof in het Brabantse Esbeek. De opkomst was met 105 personen weer keurig.

Alle deelnemers aan de cursus beoordelen 1 geslaagd!

Op 25 januari werd de cursus Beoordelen 1 in Zuid Nederland afgesloten. Alle deelnemers sloten de cursus met goed gevolg af en mochten het diploma in ontvangst nemen.

De cursus werd gegeven door de heer Wil Thijssen uit Meijel.

Drie genomineerden Paard van het Jaar 2018 Tinus Hooijmans Trofee bekend

Nominatie Paard van het jaar 2018 Tinus Hooijmans Trofee - Fokvereniging Zuid Nederland

De jury is bijeen gekomen en heeft de drie genomineerden gekozen voor de Paard van het Jaar Tinus Hooijmans Trofee. Graag maken we de genomineerden hier bekend.

Uitslag Friezendressuur te Udenhout en Wintercompetitie

Op zondag 20 januari is de laatste wedstrijd in het kader van de wintercompetitie 2018-2019 verreden.

Het was weer een mooie en spannende competitie.