Voorafgaand aan de keuring werd, vanwege het natte weer in de dagen voorafgaand aan de keuring, besloten om alle veulens en paarden in de binnenmanege te keuren. Vanuit de gezellige kantine was het programma goed te volgen en ook de staanplaatsen aan de zijkant van de rijbaan boden goed zicht op de banen. 

Bij de hengstveulens waren er vier tweede premies en een eerste premie voor de sterk bewegende Karel van de Breesteeg (Tymen 503) van Roel van Wordragen uit Rossum. Bij de driejarige merries werd Betje (Uldrik 475)  van Th. W. Megens uit Oss ster met een tweede premie. Bij de vier jaar en oudere merries werd Yfke van Bedem (Feitse 293) van T. Swaanen uit Beek en Donk bekroond met een tweede premie. 

De veulenboekhengstenkeuring biedt voor de bezoekers altijd weer een prachtig schouwspel van snuivende, hinnikende stoere zwarte hengsten die de show willen stelen. Benne van de Moeshoeve (Onne 374) van J.W. Pieper uit Slagharen mocht zich na afloop van de keuring sterhengst noemen. 

De organisatie kijkt terug op een vlot verlopen keuring op een fijne nieuwe locatie. We hebben op een heel prettige manier voor de eerste keer samen gewerkt met het team van manege de Langspier en zijn tot volle tevredenheid gastvrij onthaald .