Hoe gaat het in zijn werk: Tot 10 januari 2020 kunt u een paard voordragen waarvan u vindt dat het excellent gepresteerd heeft op gebied van exterieurkeuring / fokkerij en /of sport. U kunt alleen paarden voordragen die leven en in eigendom zijn van een lid van onze Fokvereniging. De uitslag wordt tijdens de Jaarvergadering bekend gemaakt. Een week voorafgaand aan de Jaarvergadering zal de top 5 via facebook en op de website bekend gemaakt worden. De eigenaar van het winnende paard moet aanwezig zijn tijdens de bekendmaking op jaarvergadering om de Trofee uit handen van Marlène Hooijmans uitgereikt te krijgen. Bij afwezigheid van de eigenaar van het winnende paard gaat de Trofee naar het tweede paard op de lijst.

De wisseltrofee

De trofee bestaat uit een uniek beeld gemaakt door de Britse kunstenares Heather Jansch in opdracht van de familie Hooijmans. Deze kunstenares maakt beelden van voornamelijk paarden waarbij ze uitgaat van drijfhout en was. Met de juiste compositie van dit materiaal laat ze beelden ontstaan die in een paar stevige lijnen een paard tot leven laten komen. Het beeld is uitgvoerd in brons. Speciaal voor de Tinus Hooijmans Trofee heeft ze zich laten inspireren door een Fries paard. Met dit beeld heeft de fokvereniging opnieuw een zeer aantrekkelijke prijs beschikbaar voor haar leden. Maar uiteindelijk is deze prijs een nagedachtenis aan een markant lid; paardenman in hart en nieren, klein van gestalte maar groot in de fokkerij.

Afgelopen 12 november is Thea Hooijmans, weduwe van Tinus Hooijmans, overleden. We wensen de familie Hooijmans veel sterkte met het verwerken van dit verlies.

Aanmelden van kandidaatpaarden voor de Tinus Hooijmans Trofee kan tot 10 januari 2020 bij Sjouk Hoitsma s.hoitsma@ hotmail.com. Vanaf 20 januari wordt de Top 5 via facebook en website bekend gemaakt. M