Het bestuur van Fokvereniging het Friese Paard Zuid-Nederland is blij te kunnen melden dat we, uiteraard onder voorbehoud van mogelijke wijzigingen in regelgeving rondom Corona, een veulenkeuring kunnen organiseren op zaterdag 1 augustus bij Manege de Langspier te Boxtel. Veulens worden in de ring direct beoordeeld en geprimeerd door de jury en krijgen een toelichting, er is geen plaatsing voor een kampioenskeuring. De deelnemende veulens kunnen op de veulenkeuring worden gechipt.

De keuring zal georganiseerd worden volgens de richtlijnen zoals de Sectorraad Paarden deze heeft opgesteld. Dat betekent dat alleen de eigenaren van het te keuren veulen aanwezig mogen zijn bij de keuring van het eigen veulen. Iedereen moet volgens de huidige regels 1,5 meter afstand tot anderen in acht nemen. De inrichting zal sober zijn, er mag bijvoorbeeld geen catering verzorgd worden. We zullen met een beperkte groep mensen de keuring organiseren. Contact tussen de deelnemers is niet de bedoeling, direct na de keuring dienen de deelnemers het terrein weer te verlaten. Het zal dus een keuring zijn met een geheel andere sfeer dan we gewend zijn, maar in deze tijd is het fijn om deze mogelijkheid van het keuren en chippen van de veulens wel te bieden. De veulenkeuring wordt niet gefilmd of uitgezonden door het stamboek.

Uiteraard hopen we met dit initiatief de leden die graag hun veulens willen keuren van dienst te kunnen zijn. Inschrijven kan, zodra de keuring online staat, via MijnKFPS.nl tot vrijdag 17 juli 2020.

Alle deelnemers krijgen voorafgaand aan de keuring via email een duidelijke instructie over de gang van zaken tijdens de keuringsdag. Neem bij eerdere vragen gerust contact met ons op.

Hartelijke groet,

Bestuur Fokvereniging het Friesche Paard Zuid-Nederland