Catalogus:

Klik hier voor het overzicht van de te keuren veulens.

Tijdsindeling van de te keuren veulens:

Er wordt op nummervolgorde gekeurd. Inzenders die hierdoor in problemen komen met aanvoer graag even overleggen met secretaris Jan Raaijmakers via telefoonnummer 06-55824786.

Aanvang 9 uur.

09.00 – 10.05 uur nummer 1 t/m 12

10.05 – 11.05 uur nummer 13 t/m 23

11.05 – 12.05 uur nummer 24 t/m 34

12.05 – 12.45 uur Pauze

12.45 – 13.55 uur nummer 35 t/m 47

13.55 – 15.05 uur nummer 48 t/m 60

De meest gestelde vraag op het moment is: mag er publiek naar de veulenkeuring komen. We snappen deze vraag natuurlijk maar al te goed. Het stamboek is hierin echter duidelijk en wij nemen dit als fokvereniging over: er is geen publiek toegestaan tijdens de keuring. Wel mag iedere eigenaar van een deelnemend veulen 3 personen meenemen. Hierop wordt bij de ingang van het terrein gecontroleerd. Iedere deelnemer treft in de catalogus een uitgebreide instructie aan waaraan men zich op de keuring moet houden. De catalogus is inmiddels aan alle deelnemers per post toegestuurd. In de catalogus is een uitgebreide omschrijving met de regels te vinden. Klik hier om de regels te lezen. De plattegrond is hier te vinden. Neem bij eerdere vragen gerust contact met ons op.

Er zijn voorbrengers op het keuringsterrein aanwezig. Wij adviseren deelnemers om gebruik te maken van deze ervaren voorbrengers. De kosten voor het keuren van een veulen zijn incl. voorbrengen:
- €15,- voor leden
- €20,- voor niet-leden

De keuring zal georganiseerd worden volgens de richtlijnen zoals de Sectorraad Paarden deze heeft opgesteld. Iedereen moet volgens de huidige regels 1,5 meter afstand tot anderen in acht nemen. De inrichting zal sober zijn, er mag bijvoorbeeld geen catering verzorgd worden. We zullen met een beperkte groep mensen de keuring organiseren. Contact tussen de deelnemers is niet de bedoeling, direct na de keuring dienen de deelnemers het terrein weer te verlaten. Het zal dus een keuring zijn met een geheel andere sfeer dan we gewend zijn, maar in deze tijd is het fijn om deze mogelijkheid van het keuren en chippen van de veulens wel te bieden. Danielle Vink is aanwezig voor het maken van foto's. Wil je verzekerd zijn van foto's van uw veulen? Stuur Danielle Vink dat alvast een persoonlijk bericht op Facebook.
De veulenkeuring wordt niet gefilmd of uitgezonden door het stamboek.

Hartelijke groet,

Bestuur Fokvereniging het Friesche Paard Zuid-Nederland